Weet je nog dat artikel over die twee fietsers uit Hengelo die het WPF (World Peace Flame)  vredesvlammetje op de Noordkaap hadden ontstoken?

Dat idee willen wij nu verder uitrollen. 

De werkgroep WPF Bronckhorst heeft het plan opgevat om aan alle inwoners deze zomer te vragen een vlammetje te ontsteken. 

Maar hoe kunt je dat dan doen?

De bedoeling is dat je tussen nu en september een mooie plek uitzoekt. Dat kan op vakantie de camping zijn, maar ook thuis in huis of in je tuin en dat je daar een WPF-waxinelichtje aansteekt. 

Maak daar vervolgens een foto van en stuur die, met vermelding van de plek en het land, op naar de werkgroep van de Wereldvredesvlam

Let er natuurlijk wel op dat je dat vlammetje niet onbewaakt in de natuur achterlaat.

Wij plaatsen alle ingezonden foto’s op ons Facebook-account en op deze site.

Tijdens de jaarlijkse internationale Vredesweek, die dit jaar van 16 tot 22 september is, zal dan blijken hoever én ook hoeveel vredeslichtjes wij deze zomer met elkaar ontstoken hebben.

Van alle foto’s maken wij een collage, die we in de vredesweek willen plaatsen in ‘Contact’ en / of in ‘De Gelderlander.’

Als er genoeg inzendingen zijn kunnen we ook proberen om een interview bij radio of tv Gelderland te organiseren waarin jij kunt vertellen waarom jij jouw vredesvlam daar op die plek ontstoken hebt. 

Ideeën zijn er dus genoeg! Wij roepen jullie op om mee te doen.

Wij zijn trots dat er een Wereldvredesvlam in ons dorp staat en dat wij dit initiatief steeds verder kunnen uitrollen! 

Samen kunnen wij de wereld een beetje lichter maken en wie weet wat voor mooie gesprekken er rond dat vlammetje ontstaan.

Er is geen weg naar vrede, vrede is de weg! 

WPF waxinelichtjes kun je voor €1,- bij Shop Melange ophalen.

De werkgroep WPF Bronckhorst wenst iedereen een fijne zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *